Grote teleurstelling in Boxtel: Heilige Bloedprocessie valt in het water

22 mei 2016 om 17:44
nl
De jaarlijkse Heilige Bloedprocessie in Boxtel is afgelast. Het regende in Boxtel en de organisatie wilde niet dat de oude, kostbare kostuums nat zouden worden. De processie is altijd op de eerste zondag na Pinksteren, dus pas volgend jaar kan de historische stoet weer door de straten trekken.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De Heilige Bloedprocessie zou om drie uur zondagmiddag beginnen. Een half uur voor aanvang besloot de organisatie dat de processie niet door kon gaan. "Als die kostuums nat worden, zijn we een jaar bezig om ze weer droog te krijgen", licht de organisatie toe.
De teleurstelling onder de vijfhonderd deelnemers was enorm. "Er zijn kinderen bij die voor het eerst mee zouden lopen. Dan moet je die ook vertellen dat ze hun mooie jurk weer uit moeten doen", zegt een organisator.
KostenVorig jaar kon de processie ook niet doorgaan en dat merkt de organiserende stichting in de boeken. "Onze enige inkomsten komen uit een collecte tijdens de processie. Die is er nu dus al twee jaar niet. Dat kunnen we niet vol blijven houden natuurlijk."
Er was zondagmiddag nog wel een slotplechtigheid in de kerk. Een bijzonder gerestaureerde vaandel dat zondag voor het eerst te zien zou zijn tijdens de processie, wordt nu tentoongesteld in het Boxtelse museum MUBO.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.