Video

Steven Kruijswijk steviger in leiderstrui Giro na tweede plaats

22 mei 2016 om 19:15
nl
Steven Kruijswijk heeft zondag in de vijftiende etappe tijdwinst geboekt op zijn concurrenten in het algemeen klassement. De rozetruidrager van LottoNL-Jumbo moest in een klimtijdrit over ruim 10 kilometer alleen de Rus Alexander Foliforov van de ploeg Gazprom voorlaten.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Het verschil was minder dan een seconde. Kruijswijk won meer dan twee minuten op de Italiaan Vincenzo Nibali, die tekort kwam en ook nog met materiaalpech te maken kreeg.
Kruijswijk: meer dan verwachtSteven Kruijswijk hoopte zondag de roze trui in de Ronde van Italië met succes te kunnen verdedigen. Na de vijftiende etappe, een klimtijdrit, had hij opeens een riante voorsprong op zijn naaste belagers. "Ik mag tevreden zijn, dit is meer dan verwacht'', concludeerde de kopman van LottoNL-Jumbo die wel net naast de ritzege greep.
"Jammer, ik wil hier graag een rit winnen. Gisteren werd ik tweede en nu weer. Ik wist niet dat het verschil zo klein was. Ik heb alles gegeven om mijn concurrenten op achterstand te zetten.'' Voor de ritzege kwam hij een fractie van een seconde tekort ten opzichte van de Rus Alexander Foliforov.  Nog twee zware bergrittenMaandag volgt een rustdag, daarna wachten nog zes etappes waaronder twee zware bergritten. Kruijswijk geldt inmiddels als favoriet voor de eindzege in de Giro die nog nooit door een Nederlander gewonnen is.
"Hij kan 'm winnen. Het zou raar zijn om dat nu nog tegen te spreken'', zei ploegleider Addy Engels zaterdag al.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.