Cor Franken is al tachtig jaar lid van de harmonie in Stampersgat, tijd voor een feestje

22 mei 2016 om 20:42 • Aangepast 21 november 2020 om 10:14
nl
Cor Franken uit Stampersgat zit al tachtig jaar bij de plaatselijke harmonie Sint Cecilia. De leden van de vereniging vinden dit een hele prestatie en daarom werd Cor zondag in het zonnetje gezet.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Vol verbazing doet Cor Franken zondag de deur open. De penningmeester en een lid van harmonie Sint Cecilia komen hem halen en Cor heeft geen flauw idee wat er gaat gebeuren. Zodra het drietal La Plaza nadert, begint de harmonie 'Lang Zal Hij Leven' te spelen en verschijnt er een glimlach op het gezicht van Cor. Grappend speelt hij een keer de dirigent over 'zijn' harmonie. Het feest is begonnen.
LEES OOK: Cor Franken, al 80 jaar lid van de harmonie in Stampersgat: 'Maar ik moet nu stoppen'
Niet verwachtDe harmonie heeft een speciaal miniconcertje voor Cor z'n jubileum georganiseerd. Hij geniet zichtbaar. "Ik had dit allemaal niet verwacht", vertelt hij geëmotioneerd. Het is duidelijk dat de inwoner van Stampersgat graag bij 'zijn' harmonie komt en de andere leden zien hem graag komen. "Hij weet er altijd de sfeer in te brengen", vertelt één van de leden.
Hoewel Cor nog altijd met veel liefde hoorn speelt, merkt hij dat het door zijn hoge leeftijd steeds minder goed gaat. "Mijn zicht wordt steeds slechter dus noten lezen gaat moeilijker", vertelt Cor.
Oorkonde Niet alleen de harmonie vindt het speciaal dat Cor al tachtig jaar lid is van de vereniging. De Brabantse Bond voor Muziekverenigingen (BBM) is ook onder de indruk. Daarom krijgt Cor een speciale oorkonde en medaille van de bond.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.