Drukste ochtendspits van het jaar door plensbuien - Omroep Brabant
Video

Drukste ochtendspits van het jaar door plensbuien

23 mei 2016 om 07:47 • Aangepast 21 november 2020 om 10:14
nl
Wachten op privacy instellingen...
Automobilisten moesten maandagochtend rekening houden met stevige plensbuien. De buien hebben volgens de VerkeersInformatieDienst gezorgd voor de drukste ochtendspits van het jaar met op het hoogtepunt rond halfnegen meer dan vierhonderd kilometer file. Iets voor halftien stond er in totaal nog 150 kilomter file in heel het land.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De eerste problemen ontstonden iets na halfzeven op de A2 van Eindhoven in de richting Utrecht. Rond halfnegen stonden er ook nog forse files op de A59 en A58. De A59 tussen Made en Oosterhout was korte tijd dicht na een ongeluk. Iets voor negenen was de weg weer open.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Automobilisten moesten om halfelf op de A2 tussen Sint-Michielsgestel en Kerkdriel nog rekening houden met een kwartier vertraging.
Na een ongeval op de A58 bij Knooppunt Sint-Annabosch was maandagochtend tussen Breda en Tilburg de rechterrijstrook van de snelweg afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Lokaal kan in Nederland maandag zestig millimeter regen vallen. Bijna net zoveel als normaal in heel de maand mei valt. Er bestaat kans op aquaplaning en ook zorgt opspattend water voor slecht zicht. Hiervoor waarschuwen de weerbureaus.

Wachten op privacy instellingen...

Tot vijf uur maandagmiddag had het KNMI in eerste instantie ook voor onze provincie code geel afgekondigd. Deze waarschuwing geldt sinds maandagochtend alleen nog voor Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Wachten op privacy instellingen...

Tot nu toe juist droge maandTot nu toe was mei juist een erg droge maand met zelfs een aantal branden in natuurgebieden door droogte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.