Miljoenen voor vier Brabantse ROC's: techniek- en zorgprojecten beloond

23 mei 2016 om 09:27
nl
Vier Brabantse ROC’s krijgen enkele miljoenen om hun onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Onderwijsminister Jet Bussemaker heeft de scholen maandag aangewezen. Het gaat om ROC SintLucas in Eindhoven, ROC De Leijgraaf in Veghel, ROC Ter Aa in Helmond en het Summa College in Eindhoven.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

In totaal krijgen zeventien opleidingen in heel Nederland meer dan veertig miljoen euro. De minister stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar. De rest van het bedrag komt van regionale bedrijven en overheden.
Vooral techniekprojecten krijgen geld, maar ook zorg- en welzijnsinitiatieven worden beloond.
Voorbeelden projectenHet Summa College in Eindhoven en ROC Ter Aa in Helmond vallen in die laatste categorie. Zo richt Summa College zich met het project Samen Slim Zorgen Thuis op technische hulpmiddelen waarmee ouderen langer thuis kunnen wonen.
ROC ter Aa krijgt geld voor een project dat zich richt op meer kansen voor kwetsbare jongeren door onderwijs in de praktijk. ROC SintLucas in Eindhoven ziet het Creative Lab Brainport beloond. Hiermee wil de opleiding creatieve studenten kennis laten maken met de maakindustrie.
VoedingsmiddelenindustrieROC De Leijgraaf in Veghel krijgt geld voor een project om specifiek mensen voor de voedingsmiddelenindustrie op te leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.