'Stilstaan weer aan orde van dag', brandbrief voor meer investeringen in infrastructuur

23 mei 2016 om 10:43
nl
Het kabinet moet meer geld vrijmaken voor verbetering van de infrastructuur. Dat schrijven 24 organisaties maandag in een brandbrief aan premier Mark Rutte. Ze noemen de huidige tien miljard euro die voor de komende twee jaar beschikbaar is onvoldoende.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De ondertekenaars vinden verschillende maatregelen noodzakelijk:

  • Aanpak van de A58 en de A67,
  • De overwegen in Vught,
  • Uitbreiding van de Volkeraksluizen,
  • Tijdelijke vervanging van de Moerdijkbrug op de A16 ,
  • De files op de aan- en afvoerroutes rond de haven van Rotterdam zoals de A16.


"Dagelijks stilstaan op de wegen in en tussen steden, gebrek aan ruimte op het spoor, binnenvaartschepen die stilliggen voor onbediende sluizen. Het is weer aan de orde van de dag", wordt in de brief benadrukt. Volgens de organisaties - onder meer de ANWB, de NS, Schiphol, Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO en reizigersclub Rover - stutten investeringen in de infrastructuur 'de toekomstige welvaart en het welzijn van Nederland'.
Drukste ochtendspits van het jaarEr zijn maandag veel problemen op de wegen. Het slechte weer zorgt in combinatie met het vele verkeer voor de drukste ochtendspits van het jaar. Er stond op het hoogtepunt meer dan vierhonderd kilometer file. De eerste problemen ontstonden iets na halfzeven op de A2 van Eindhoven in de richting Utrecht. Rond halfnegen ontstonden er ook forse files op de A59 en A58.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.