Video

Door ratten geplaagde Albert Heijn in Valkenswaard woensdag weer open

23 mei 2016 om 15:22
nl
De Albert Heijn aan de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard gaat woensdag weer open voor klanten. De supermarkt ging afgelopen donderdag dicht vanwege een rattenplaag. Er zijn nu maatregelen genomen.
Geschreven door

De Albert Heijn moest donderdag per direct dicht na een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die kwam erachter dat ratten de winkel terroriseerden. Hierdoor kwam de volksgezondheid in gevaar.
Volgens woordvoerster Anoesjka Aspeslagh heerst er een rattenplaag in de omgeving van de supermarkt. Een gespecialiseerd bedrijf nam eerder maatregelen om de overlast terug te dringen, maar die hadden niet het gewenste effect.
'Ingrijpend onderhoud'Inmiddels zijn 'alle kieren en gaten' van de winkel volgens Aspeslagh gedicht. Bovendien zijn alle plafondplaten geïnspecteerd en daar waar nodig gereinigd of vervangen. De Albert Heijn zal nu weer worden klaargemaakt voor klanten. "We hebben hiervoor anderhalve dag nodig. Woensdag gaat de supermarkt open."
Volgens Aspeslagh voert Albert Heijn iedere dag controles uit om te zien of de ratten ook echt wegblijven. Hiervoor zijn de winkelschappen iets verder van de muur gezet, zodat duidelijk is te zien of er ongedierte achter zit.
Zwarte rattenDeskundigen zeiden eerder dat de AH vermoedelijk werd lastiggevallen door zwarte ratten. Die zouden een stuk moeilijker te bestrijden zijn dan de vaker voorkomende bruine rat. Zwarte ratten hebben namelijk een voorkeur voor bijvoorbeeld vruchten en eten minder snel gif.
Vroeger kwamen zwarte ratten vaak voor in de haven of varkensstallen, maar het lijkt erop dat ze hun leefgebied hebben verlegd.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=qf57Q-QXh18]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.