Gratis fietsen, alleen nog even met zijn allen in elkaar zetten

23 mei 2016 om 15:23
nl
Drie Eindhovense straten krijgen deze week een gratis fiets bezorgd. Maar wie de afzender van de fiets kent, weet dat er een addertje onder het gras schuilt. Kunstenaarsgroep 'Tilburg Cowboys' heeft de fietsen helemaal uit elkaar gehaald. De bewoners van de straat moeten de fiets samen weer in elkaar zetten.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

'Straatfiets.nl' is een buurtcultuurproject. 'Tilburg Cowboys' werkt samen met de Eindhovense verhuurder Woonbedrijf. Woonbedrijf werkt vaker samen met kunstenaars aan ideeën om bewoners van hun huurhuizen met elkaar in  contact te brengen. Die projecten worden betaald uit een speciaal opgericht Buurtcultuurfonds.
Pakje voor de burenSander van Bussel van de Tilburg Cowboys verzon 'Straatfiets.nl' toen hij bedacht dat hij de andere mensen uit de straat steeds vaker tegenkomt bij het ophalen van bij de buren bezorgde pakketjes. De onderdelen van de fiets worden dan ook opzettelijk op verkeerde adressen bezorgd. De Tilburg Cowboys vragen de bewoners van de straat de fiets samen in elkaar te zetten en hen via Facebook op de hoogte te houden van wat er verder nog met de fiets gebeurt.
De Tilburg Cowboys bedenken vaker kunstwerken die mensen met elkaar in contact brengen. Zo waren ze ook de bedenkers van een wedstrijd 'sterke-verhalen-vertellen'.
Suikerzakjes 'Straatfiets.nl' doet denken aan een buurtcultuurproject van de Bossche kunstenaar Sjaak Langenberg uit 2008. Hij bezorgde in de Bredase wijk de Heuvel tienduizenden suikerzakjes met foto's van de wijk in de hoop dat de buurtbewoners de zakjes zouden gaan verzamelen en zo met elkaar in gesprek zouden raken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.