Pietje 'de kapper' Wolters uit Heeswijk-Dinther 95, maar denkt nog niet aan stoppen

24 mei 2016 om 19:34
nl
Knippen is gratis, maar in de stoel zitten kost geld. Het is het motto van kapper Piet Wolters uit Heeswijk-Dinther. 95 is Piet en al 80 jaar kapper. Niet voor niets wordt hij Pietje de Kapper genoemd. En hij denkt nog niet aan stoppen.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Veertien was hij toen hij begon, als leerling-kapper in Wychen, bij Nijmegen, omdat het 'm leuk leek. Daar leerde hij 't vak. "Natuurlijk alle zaken die bij het kappersvak horen, maar ook dat een praatje maken met de klanten belangrijk is. Al was het maar over koetjes en kalfjes."
Kan niet zonderNa de nodige omzwervingen komt Piet zo'n 50 jaar geleden in Heeswijk-Dinther terecht. Hier begint hij z'n eigen zaak, aan huis. Mensen uit de wijk zijn z'n klanten. En nu nog steeds, alhoewel Piet het aantal uren dat ie open is wel heeft bijgesteld. "Ik ben alleen nog 's ochtends open. Ik kan niet zonder. Elke dag ga ik met veel plezier m'n salon binnen. Ik wil m'n klanten ook niet teleurstellen door te stoppen en ga dan ook vooral voor hun door."
Rijk is Piet van 80 jaar knippen niet geworden. Dat hoeft ook niet. Hij vraagt maar vijf euro per klant. "Knippen is gratis, maar in de stoel zitten kost geld", lacht Pietje. Gezondheid is het belangrijkste. En daar zit het nog best wel goed mee, alhoewel z'n geheugen hem in de steek begint te laten en hij af en toe wat in de war is. "Maar voor de rest gaat het prima."

.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.