Stef Clement moet op zoek naar nieuwe wielerploeg, IAM Cycling stopt ermee

23 mei 2016 om 14:38
nl
Slecht nieuws voor wielrenner Stef Clement uit Breda. Zijn ploeg IAM Cycling houdt er na dit seizoen mee op. Eigenaar Michel Thétaz van het Zwitserse team maakte het besluit maandag bekend.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

IAM Cycling bestaat sinds 2013 en maakte vorig jaar promotie naar de WorldTour. Na vier jaar komt er onverwacht een einde aan het voortbestaan van de profploeg, vooral omdat Thétaz geen cosponsor heeft kunnen vinden.
“Voor die mislukking draag ik de volle verantwoordelijkheid”, liet de teameigenaar weten via een verklaring op Twitter. Afdalen naar een lagere klasse is geen optie voor Thétaz. Hij wilde per se met een ploeg actief zijn op het hoogste niveau.
Onaangenaam gevoelClement rijdt sinds vorig jaar bij IAM Cycling. Hij kreeg het nieuws maandagochtend om 10:00 uur te horen. Helemaal verrast is hij niet. "We wisten dat er een cosponsor gezocht werd en de eigenaar was ook niet tevreden met de resultaten. Het moest beter. Eigenlijk zouden we vorige week al uitsluitsel krijgen. Toen dat uitbleef bekroop me al een onaangenaam gevoel".
De wielrenner uit Breda is herstellende van een sleutelbeenbreuk en is op dit momen met zijn ploeg op hoogtestage. "Vanaf 31 mei mag ik van de technische staf weer wedstrijden rijden. Dit nieuws kon eigenlijk op geen lulliger moment komen, omdat ik me dit seizoen niet nog niet in de kijker heb kunnen rijden bij andere ploegen."  
Clement wil ook volgend seizoen nog blijven wielrennen en moet dus op zoek naar een nieuwe ploeg. In juli hoopt de Tour de France te rijden.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.