Erwin van de Looi gepresenteerd bij Willem II

23 mei 2016 om 17:26 • Aangepast 21 november 2020 om 10:13
nl
Erwin van de Looi is maandagmiddag in Tilburg gepresenteerd als nieuwe trainer van Willem II. De 44-jarige Van de Looi komt over van FC Groningen en tekende een contract voor twee jaar. Bij Willem II volgt hij Jurgen Streppel op, die op zijn beurt de overstap maakt naar sc Heerenveen.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

"Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging'', zei Van de Looi. "Die heb ik bij Willem II gevonden. Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan.''

Wachten op privacy instellingen...

Van de Looi had de afgelopen drie jaar FC Groningen onder zijn hoede als hoofdtrainer, daarvoor werkte hij in andere functies bij de noorderlingen.

Wachten op privacy instellingen...

De voormalige verdediger van onder meer Vitesse, NAC Breda en FC Groningen leidde de ploeg uit het noorden in zijn eerste seizoen via de play-offs naar Europees voetbal. Een jaar later schreef Van de Looi historie door met FC Groningen de KNVB-beker te winnen. Dit seizoen plaatste zijn ploeg zich dankzij een eindsprint voor de play-offs, waarin Heracles Almelo in de halve finale echter te sterk bleek.

Wachten op privacy instellingen...

Van de Looi maakte al in een vroeg stadium bekend zijn aflopende contract bij Groningen niet te willen verlengen. Hij wordt opgevolgd door Ernest Faber en vertrekt zelf naar Willem II, dat zondag een langer verblijf in de eredivisie veiligstelde door NAC Breda met 3-1 te verslaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.