Het eten was top, maar de auto zit nu wel muurvast vastgezogen in de modder
De regen van de afgelopen 24-uur heeft de hele omgeving van het pop-up restaurant getransformeerd in één gigantische modderpoel. Een half uur voor aanvang van de lunch laat De Bot groot materieel aanrukken. "We gaan extra rijplaten neerleggen en de kuilen en plassen opvullen met zand en puin." Voor één gast is het al te laat. Zijn auto zit vastgezogen, goed vastgezogen, in de Cromvoirtse modder.
Populariteit is ongekendHet restaurant Asperge op de Velden heeft in amper twee weken tijd ruim tweeënhalf-duizend gasten getrokken. "Vorig jaar waren er dat nog negenhonderd", zegt een trotse Frank de Bot. Het concept is zo succesvol, dat na de sluiting van Cromvoirt een nieuwe pop-up opengaat in Nuenen.In Cromvoirt wordt op de misschien wel de natste dag van het jaar gekookt door top-chef Dennis Middeldorp uit Den Bosch. Hij schotelt zijn gasten vier verschillende gerechten voor die allemaal zij bereid met asperges. "Een Brabander kan niet zonder", zegt hij.
Ik ben wat later vanavond Het eten was goed, de locatie apart, maar het weer thuiskomen kan voor veel gasten een moddervet probleem worden. Nogal wat auto's zitten op het parkeerterrein muur en muurvast. "Ze hebben hier toch wel een tractor", vraagt een gast zich hardop af.