'Laffe straatroof' in Den Bosch: jongeren stelen tasje hoogbejaarde vrouw (90)

23 mei 2016 om 20:20
nl
Twee jongemannen hebben begin deze maand een hoogbejaarde van haar tas beroofd in het Prins Hendrikpark in Den Bosch. "Er zijn bijna geen woorden voor", zo vertelde de politie maandagavond in Bureau Brabant. "Een bejaarde vrouw van 90 jaar oud beroven. Hoe laf ben je dan?"
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De hoogbejaarde vrouw maakte bijna dagelijks een wandeling in het park en voerde de eendjes. Het bezoek aan het Prins Hendrikpark was voor haar dan ook echt een uitje. De fijne gedachte aan het park werd echter bruut verstoord toen de twee haar tas stalen.
De vrouw was zo bezig met het voeren van de eenden dat ze niet door had dat twee jongeren met een rotgang' op haar af reden. Ze hielden geen seconde in toen ze vervolgens haar tasje uit haar hand gristen. Vervolgens raceten ze er vandoor en reden ze bijna een moeder en kind aan.
'Dit maakt de roof nóg triester'De politie vermoedt dat de daders niet blij zullen zijn met de roof. In de tas zaten namelijk alleen oud brood en wat sigaretten. "Dit maakt de roof nóg triester", vindt de politie. De buit was een beige, bruine leren handtas met een rits en twee handvatten. De tas is nog altijd zoek.
De daders reden volgens de politie op een zilvergrijze scooter met metallic kleur. De scooter had verder twee donkere kappen. Van de daders is geen signalement bekend. "Het ging zo snel dat de vrouw niet goed heeft kunnen zien hoe de daders eruitzagen", aldus de politie.
Getuigen gezochtDe moeder met het kindje, een meisje, heeft zich nog niet gemeld. De politie is nog naar haar op zoek. "Verder willen we natuurlijk graag met iedereen spreken die ons meer kan vertellen over deze laffe straatroof. Misschien heeft u iemand hierover horen praten of opscheppen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.