Vertrekkende Willem II-trainer Jurgen Streppel doet boekje open: ‘Dit zou mijn laatste jaar worden'

24 mei 2016 om 11:11
nl
Jurgen Streppel die volgend seizoen bij sc Heerenveen aan de slag gaat heeft maandag in het Omroep Brabant-programma FC Onder Ons een boekje opengedaan over zijn laatste jaar bij Willem II. Zo bleek hij geen goede relatie te hebben met directeur Berry van Gool en was hij toe aan iets nieuws. “Dit zou zeker mijn laatste jaar bij Willem II worden.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Ook als sc Heerenveen zich niet had gemeld voor Jurgen Streppel, was hij vertrokken. “Dit zou zeker mijn laatste jaar bij Willem II worden. We zouden alles doen om erin te blijven. En als je zo afscheid kan nemen, met een stapje hoger naar sc Heerenveen. Dan ben ik daar blij mee.”
ZIE OOK: Jurgen Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen
‘We hadden geen goede relatie’Opvallend is dat Streppel en algemeen directeur Berry van Gool niet goed met elkaar door een deur konden. “We hadden geen goede relatie maar zakelijk was het prima. Het is niet zo dat we helemaal niet met elkaar spraken. Maar we hebben ons van onze professionele kant laten zien. De dingen die we moesten bespreken hebben we ook besproken. Ik kan door de voordeur naar buiten.”
Voor Streppel zijn goede relaties van groot belang. “Daar moet ik het van hebben. Daar hecht ik heel veel waarde aan. Ik was dag en nacht met mijn spelers en staf bezig. Zij waren mijn drive. Maar ik ging fluitend naar mijn werk.”
‘Mooiste afscheid dat ik me kon wensen’Zondag eindigde het avontuur van Jurgen Streppel bij Willem II toen de Tilburgers in eigen huis handhaving veilig wisten te stellen. Hij werd toen door de spelers op de schouders genomen. “Dat was het mooiste afscheid dat ik me kon wensen. Ik had ook vorig jaar weg kunnen gaan toen we negende werden. Toen hebben we ervoor gekozen om nog een paar jaar door te gaan.”
ZIE OOK: Trainer Jurgen Streppel opgelucht na handhaving Willem II: 'Heerlijk om zo af te sluiten'
In totaal was Streppel vijf jaar trainer in Tilburg. Hij degradeerde twee keer en promoveerde twee keer met Willem II. Vorig seizoen werd hij knap negende met de Tilburgers. “Daar ben ik heel trots op. We hebben bewust voor het voetbal gekozen. Dat hebben we zondag ook weer gedaan tegen NAC.”
‘Er kan er maar één de baas zijn’Nu zal Jurgen Streppel, die nog altijd in Helmond woont, naar Heerenveen verhuizen. Zijn vrouw en dochter zullen nog even blijven. Zijn zoon gaat met hem mee. “Maar mijn dochter gaat binnenkort in het buitenland stage lopen. Dus dan verwacht ik dat mijn vrouw in januari wel naar Heerenveen zal komen. Dat komt wel goed.”
Bij sc Heerenveen wil Streppel graag de touwtjes in handen hebben. “Ze hebben me niet voor niets aangetrokken. Bij Heerenveen weten ze wat ze in huis halen. Ze hebben me goed gevolgd. Daar was ik van onder de indruk. Maar het zal prima gaan, vermoed ik. Iedereen mag zijn eigen mening hebben. Uiteindelijk kan er maar een iemand de baas zijn.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.