Zestig werknemers pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel leggen werk neer - Omroep Brabant

Zestig werknemers pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel leggen werk neer

24 mei 2016 om 10:25
nl
De ongeveer zestig werknemers van pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel hebben dinsdagochtend het werk neergelegd. Het bedrijf verhuist eind juli naar Zeewolde en het personeel strijdt voor een goed sociaal plan.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Zo willen de medewerkers die mee gaan naar Zeewolde een structurele reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer. Voor de collega’s die ontslagen worden moet een betere ontslagvergoeding op tafel komen, zo vinden de stakers. De vakbonden legden Storteboom een ultimatum op, maar de werkgever bleef bij zijn aanbod. Volgens het bedrijf kunnen alle medewerkers uit Sprundel aan de slag in Zeewolde.
Maximaal vijf jaarVolgens vakbondsman Jac Klijn biedt het bedrijf maximaal vijf jaar een reiskostenvergoeding van 15 cent per kilometer. “Dat betekent dat je na vijf jaar onder bijstandsniveau uitkomt omdat je je reiskosten zelf moet ophoesten. En dan heb ik het nog niet eens over de extra reistijd. Die loopt op tot drie uur per dag”, zegt Klijn.
Te laagPeter ten Have is ontvreden over het aanbod van zijn werkgever: "Het is geen mooi sociaal plan. De voorgestelde reikosten zijn te laag. Ook de ontslagvergoeding is niet passend. We willen de kantonrechtersformule met de factor 1 en niet de voorgestelde factor 0,65." Ten Have gaat niet mee naar Zeewolde. "Elke dag bijna driehonderd kilometer in de auto en met slecht weer minstens vier uur onderweg. Dat sloopt je op den duur."
Storteboom, voluit 2 Sisters Storteboom, is een Engelse multi-national en het op één na grootste pluimveeverwerkende bedrijf in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.