Video

Ook 's nachts medicijnen halen met eerste medicijnenrobot van Nederland in Bladel

24 mei 2016 om 10:49 • Aangepast 21 november 2020 om 10:11
nl
Patiënten op het platteland hoeven niet langer naar de stad te reizen voor hun spoedmedicatie. Met de komst van een medicijnenrobot is het mogelijk om 's nachts en in het weekend een recept af te halen bij een uitgiftemachine in Bladel. Daar wordt momenteel getest met de robot.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Wie een spoedrecept heeft, kan aankloppen bij de medicijnrobot in Bladel. Met een druk op de knop wordt een videoverbinding gemaakt met de Centrale Dienstapotheek in Eindhoven. De medewerker controleert de patiëntgegevens en geeft vervolgens een akkoord voor de uitgifte van de spoedmedicijnen. De medicatie kan dan uit de automaat worden gehaald.
Niet meer zo ver reizen"Het maakt het voor mensen in landelijke gebieden makkelijker om aan medicijnen te komen. De machine heeft meer dan 120 spoedmedicijnen en 1400 verpakkingen", zegt apotheker Niek van der Zanden. Op andere plekken in Nederland staan vergelijkbare machines, maar deze zijn niet 's nachts open. Volgens de makers is de robot in Bladel daarnaast uniek omdat contact wordt gelegd met de centrale apotheek in de stad.
De robot is al in gebruik genomen en staat naast de huisartsenpost in Bladel. Volgende week wordt de machine gepresenteerd in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.