Taskforce: Meer drugspanden gesloten en ruim zeventig growshops opgerold, 36 miljoen euro afgepakt

24 mei 2016 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 10:11
nl
De Taskforce Brabant Zeeland heeft vorig jaar fors meer strafrechtelijke onderzoeken ingesteld in de strijd tegen drugscriminaliteit. Het gespecialiseerde team voerde 119 onderzoeken uit, tegenover 71 in het jaar daarvoor. Ook werden fors meer drugspanden gesloten, blijkt uit de jaarcijfers van de taskforce.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Binnen de taskforce werken politie, justitie, gemeenten, belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee samen om drugscriminelen aan te pakken.
Samen sterk"Juist die samenwerking tussen al deze partijen, maakt dat taskforce steeds succesvoller wordt", zegt woordvoerder Jack Mikkers. Mikkers is ook burgemeester van Veldhoven.
Toch valt er nog winst te boeken. Mikkers zou graag zien dat particulieren en het bedrijfsleven meer meedoen om criminele activiteiten te signaleren. "Gelukkig merken we dat de aangiftebereidheid steeds meer stijgt. Neem een makelaar die ziet veel huizen van binnen en ziet louche handel in de woningmarkt. Dat mag best meer gemeld worden", vindt Mikkers Growshops opgeroldSinds het verbod op het leveren van benodigdheden voor de wietproductie, pakte het team ook de growshops aan. Meer dan zeventig growshops en groothandels werden opgerold. In totaal werd voor ruim 36 miljoen euro aan crimineel vermogen afgepakt.
Verder maakte de taskforce bekend dat in 2015 zo'n 3000 meldingen binnenkwamen bij Meld Misdaad Anoniem. Daardoor zijn in de provincies Brabant en Zeeland meer dan 250 mensen aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.