Drie jongeren opgepakt voor vernielingen Geertruidenberg, jongeren deelden ‘successen’ op Instagram - Omroep Brabant

Drie jongeren opgepakt voor vernielingen Geertruidenberg, jongeren deelden ‘successen’ op Instagram

24 mei 2016 om 15:08
nl
Drie jongeren, variërend van 14 tot en met 16 jaar, uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer (2x), zijn dinsdagochtend opgepakt voor vernielingen en openlijke geweldpleging. Het trio wordt verdacht van een reeks vernielingen in Geertruidenberg.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De jongeren plaatsten video’s van hun successen op Instagram. De politie verwacht op korte termijn nog meer aanhoudingen.
VuurwerkbomOp het Instagramaccount Strijders.0162 plaatsten de jongeren filmpjes van hun vernielingen. De jongeren gooiden een verplaatsbaar toilet omver en sloegen ruiten in van twee abri’s, twee auto’s en een gebouw. Ook staken ze een vuurwerkbom af, staken afvalcontainers in brand en gooiden ze een fiets van een brug in het water. Het account is inmiddels offline.  
Burgemeester Willemijn van Hees noemde het vernielzuchtige gedrag van de jongeren 'ronduit schandalig'. Na een oproep van de burgemeester kwamen er meerdere tips over de mogelijke daders binnen. Die tips leidden tot de aanhouding van het trio. De jongens hebben zich op het politiebureau gemeld. Ze zitten in verzekering.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.