Al 30.000 'wonderlijke klimmers' hebben Sint Jan in Den Bosch beklommen

24 mei 2016 om 15:53
nl
Hoogtevrees moet je niet hebben en 30.000 dappere wandelaars hebben de tocht al gemaakt: de Wonderlijke Klim langs de 96 luchtboogbeelden van de Sint Jan in Den Bosch.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In het jaar dat de stad de vijfhonderdste sterfdag van kunstschilder Jheronimus Bosch herdenkt, kan het publiek op 25 meter hoogte beelden bekijken die tot in het kleinste detail uit natuursteen gehouwen zijn. Dat kan tot eind oktober.
Om over vlonders langs de dakgoten van de kathedraal te kunnen lopen moeten eerst 180 traptreden worden beklommen. De beelden zijn normaal gesproken vanaf de grond nauwelijks te zien.
ZIE OOK: 'Bellende engel laat zien dat kerk van deze tijd is', nieuwe bisschop klimt op dak van de Sint Jan
Iedere dag uitverkochtDe wandeling in de open lucht is elke dag steevast uitverkocht. Duizenden mensen gaan de Wonderlijke Klim nog maken. De organisatie liet dinsdag weten dat tot nu toe 55.000 kaarten zijn verkocht.
De opbrengst komt ten goede aan restauratiewerkzaamheden aan de 73 meter hoge 'Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist', zoals de kerk officieel heet. De kathedraal werd gebouwd in de periode 1220-1530.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.