Staking Storteboom Sprundel voorbij na akkoord met directie - Omroep Brabant

Staking Storteboom Sprundel voorbij na akkoord met directie

24 mei 2016 om 16:31
nl
De staking bij pluimveeverwerker Storteboom die dinsdagmorgen uitbrak, is weer voorbij. Vakbonden en directie hebben een akkoord bereikt over een hogere ontslagvergoeding voor de 60 medewerkers. Het bedrijf sluit haar vestiging in Sprundel.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Het personeel mag aan de slag bij Storteboom in Zeewolde. Maar het grootste deel van hen ziet een dagelijkse reis van 260 kilometer niet zitten.
VergoedingMet de directie is nu een ontslagvergoeding van 80 procent van de nieuwe kantonrechtersformule en begeleiding naar ander werk afgesproken. De medewerkers stemden in met het bereikte akkoord. Medewerkers die geen begeleiding nodig hebben krijgen 90 procent van de kantonrechtersformule.
Uitgangspunt van de kantonrechtersformule is het aantal dienstjaren en de leeftijd van de individuele werknemer. Dit wordt vertaald in het aantal maandsalarissen dat hij of zij meekrijgt.
DienstjarenZo gelden alle dienstjaren in de leeftijd tot 35 jaar voor de helft, tussen 35 en 45 telt elk jaar volledig mee, tussen 45 en 55 jaar anderhalf keer en boven de 55 jaar wordt elk dienstjaar dubbel geteld. Bij Storteboom wordt deze uitkomst in maanden vermenigvuldigd met 0,8 of 0,9 om tot de uiteindelijke hoogte van de ontslagvergoeding te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.