Opruimen Vrije Markt Cuijk begint donderdag, beelden restanten vanuit de lucht [FOTO'S] - Omroep Brabant

Opruimen Vrije Markt Cuijk begint donderdag, beelden restanten vanuit de lucht [FOTO'S]

24 mei 2016 om 17:07
nl
Slopers beginnen donderdag met het opruimen van de restanten van de Vrije Markt Cuijk. Onder meer een schoorsteen die nog overeind staat, zal dan worden neergehaald. Dat liet de organisatie van de overdekte marktplaats dinsdag aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Een grote brand legde de markthallen aan de Korte Oijen in Katwijk bij Cuijk vorige week in de as. Veel marktkooplui raakten hierdoor gedupeerd. Wekelijks stonden circa 1500 kramen op de Vrije Markt Cuijk. De omvang van het terrein was enorm, blijkt ook uit nieuwe luchtfoto's.
Oorzaak nog onbekendDe oorzaak van de brand is niet bekend. De politie meldde daags na de brand dat uit onderzoek bleek dat het waarschijnlijk nog om brandstichting ging. Videobeelden en sporen op de plek zelf duidden daar niet op.
Volgens de organisatie van de Vrije Markt Cuijk zal het opruimen van de restanten een week duren. In die tijd mag niemand op het terrein komen. Pas na het opruimen kan worden gekeken of de precieze oorzaak alsnog kan worden achterhaald, als de verzekeraar dit wil weten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=S9EFVArWYYU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.