Video

Nieuwe Markt in Roosendaal weer opengebroken: 'Laatste tien jaar compleet drama'

24 mei 2016 om 20:00 • Aangepast 21 november 2020 om 10:10
nl
De Nieuwe Markt in Roosendaal ligt weer eens open. Dat was in het verleden vaker het geval, waarvan vooral ondernemers van de winkelgalerij de dupe waren. Ook lekte de parkeergarage sinds de oplevering in 2008 regelmatig. Tot half november wordt gewerkt aan een mooiere Nieuwe Markt. Dat er iets moet gebeuren, begrijpen de ondernemers wel. Maar de manier waarop, daar gaat het om.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Ton Vriends heeft door de barre tijden zelfs besloten zijn tabakswinkel in oktober na 57 jaar te sluiten. "Het was een grote kale vlakte dus het is wel nodig dat er iets komt. Maar de laatste tien jaar is een compleet drama geweest. De parkeergarage ligt te pas en te onpas open en deze verbouwing gaat ook weer een jaar duren. Dat zijn gigantische omzetverliezen voor de ondernemers hier."

Wachten op privacy instellingen...

CompensatieWethouder Cees Lok: "Het was een kaal plein zonder sfeer. Die sfeer willen we nu gaan creëren. Het gaat tegenwoordig ook meer om de beleving." Mooie woorden van de wethouder maar de ondernemers willen compensatie.
Zij zeggen dat er 10 tot 15 procent omzetverliezen zijn. De wethouder piekert er niet over. "O nee, wij investeren juist miljoenen voor de ondernemers. Daarvoor zitten ze nu even tussen de bouwwerkzaamheden maar wij gaan er van uit dat het uiteindelijk meer bezoekers naar Roosendaal gaat trekken", aldus Cees Lok.

Wachten op privacy instellingen...

Horeca op het pleinOp de Nieuwe Markt zit lunchroom 't Paviljoen. Rian Schapendonk van 't Paviljoen heeft in vijf jaar drie keer meegemaakt dat het plein open lag. "Eerst de parkeergarage en nu weer dit. Wij hopen dat half november alle Roosendalers komen maar of dit echt de oplossing is, ik heb er grote vraagtekens bij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.