Belevingsvluchten JSF boven Volkel een dag later door het weer - Omroep Brabant

Belevingsvluchten JSF boven Volkel een dag later door het weer

24 mei 2016 om 17:46
nl
De belevingsvluchten om omwonenden van vliegbasis Volkel het geluid van de F-35, voorheen bekend als de JSF, te laten ervaren, zijn een dag uitgesteld. De vluchten zijn nu donderdag. Er zijn zorgen bij omwonenden dat de F-35 meer herrie maakt dan de F-16.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Volgens het ministerie van Defensie is het weer woensdag niet goed genoeg om de geplande vluchten uit te voeren. Donderdag verwacht Defensie wel dat het volledige programma kan worden uitgevoerd. Dit niet alleen boven Volkel, maar ook boven Leeuwarden.
Commandant Geert Ariëns lichtte dinsdag in Onder Ons op Omroep Brabant televisie toe hoe de vluchten boven Volkel eruit zien. "Ze starten op Leeuwarden, vliegen dan door naar Volkel en daar gaan ze patronen vliegen. Afwisselend zullen ze landen en starten en daarna terug vliegen naar Leeuwarden. Bewoners kunnen dan zelf luisteren en het verschil horen, want er zullen afwisselend F-16's en F-35's vliegen."
Geland op Nederlandse bodemTwee F-35’s landden maandagavond voor het eerst op Nederlandse bodem. Dit op Vliegbasis Leeuwarden. Drie weken lang wordt er met de jachtvliegtuigen in Nederland gevlogen.
LEES OOK: Eerste F-35's geland in Nederland, drie weken 'belevingsvluchten'
De F-35 is ook te bewonderen tijdens de Luchtmachtdagen op 10 en 11 juni in Leeuwarden. In 2019 komen de eerste toestellen definitief naar Leeuwarden. Eind 2021 volgt Volkel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.