Steven Kruijswijk slaat aanvallen af en verstevigt grip op roze trui

24 mei 2016 om 17:48
nl
Wielrenner Steven Kruijswijk heeft de roze trui weten te behouden in etappe 16 van de Ronde van Italië. De Nuenenaar eindigde als tweede achter dagwinnaar Alejandro Valverde en liep zelfs nog uit op de nummers twee en drie van het klassement: de Colombiaan Esteban Chaves en Italiaan Vincenzo Nibali.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

In de etappe van Bressanone naar Andalo over 132 kilometer werd Kruijswijk veelvuldig aangevallen door zijn concurrenten, maar Kruijswijk wist alle aanvallen af te slaan.
Eerste klimOp de eerste klim van de dag probeerden teamgenoten van de Italiaan Vincenzo Nibali en Spanjaard Alejandro Valverde (op dat moment de nummer 4 van het klassement), Kruijswijk kapot te rijden. Het deed de wielrenner van Lotto-Jumbo besluiten om orde op zaken te stellen door zelf even aan te zetten. Daaruit ontstond een kopgroep met onder andere Kruijswijk, Nibali en Valverde. De nummer twee van het klassement Esteban Chaves miste de slag en kreeg uiteindelijk ruim 40 seconden aan zijn broek.
Ook op de slotklim naar Andalo kwam Kruijswijk niet in de problemen, ondanks een aanval van Alejandro Valverde op ruim 15 kilometer voor de finish. Die tempoversnelling werd Nibali wel teveel. De Italiaan werd zelfs nog voorbij gereden door Chaves en verloor uiteindelijk één minuut en 47 seconden op Kruijswijk.
SprintUiteindelijk bleven de Rus Ilnur Zakarin, Valverde en Kruijswijk over. In de straten van Andalo kwam de Nuenenaar net iets te kort in de sprint om de Spanjaard te kloppen. Hij eindigde als tweede. Het was alweer de derde keer dat Kruijswijk in deze Giro als runnerup over de meet kwam.      
Steven Kruijswijk behoudt dus de roze trui. Op de tweede plaats staat nog altijd Esteban Chaves. Het gat tussen hem en Kruijswijk is inmiddels opgelopen naar drie minuten. Alejandro Valverde stijgt naar de derde plek op 3 minuten en 23 seconden achterstand van onze provinciegenoot.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.