'Vrouw gevluchte vastgoedman Roger Lips wil in schuldsanering'

24 mei 2016 om 19:10
nl
De vrouw van de voortvluchtige zakenman Roger Lips uit Uden wil in de schuldsanering. Dit blijkt uit documenten die in het bezit zijn van Het Financieele Dagblad.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In de documenten vraagt de vrouw, Astrid van Sluisveld, aan de rechter of ze in de schuldsanering mag. Dit terwijl de rechtbank eerder beval haar vast te zetten. Ze zou volgens het FD namelijk onvoldoende meewerken met de afwikkeling van faillissementen.
Van Sluisveld is bestuurder van twee omgevallen vennootschappen en was indirect bestuurder van de in liquidatie zijnde LCG Canada Financial Products 1. De bedrijven zouden onderdeel zijn van de Lips-groep van haar man.
Ruim honderd miljoen euroLips werd drie jaar geleden persoonlijk failliet verklaard en staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in grote problemen bracht.
De vastgoedman vluchtte naar Dubai toen hem duidelijk werd dat hij de cel in dreigde te gaan omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder moest hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.