Steven Kruijswijk weer steviger in het roze: 'Een goede uitgangspositie'

24 mei 2016 om 21:22
nl
Rozetruidrager Steven Kruijswijk heeft zijn voorsprong in het algemeen klassement van de Ronde van Italië dinsdag tijdens de zware zestiende etappe uitgebouwd naar precies drie minuten. Toch had de 28-jarige Nuenenaar een dubbel gevoel na de rit omdat hij voor de derde keer op rij als tweede finishte. "Ik wilde de ploeg een zege schenken, maar werd tweede."
Profielfoto van Beenen Bram, Bert van Doorn
Geschreven door
Beenen Bram, Bert van Doorn

Spanjaard Alejandro Valverde klopte Kruijswijk in de straten van Andalo uiteindelijk in een sprint. "Valverde is moeilijk te kloppen in de sprint, maar uiteindelijk moet ik tevreden zijn. Het was een zwaar gevecht om vandaag mee te doen. Niemand had verwacht dat deze korte etappe zo zwaar zou zijn."
ZIE OOK: Steven Kruijswijk slaat aanvallen af en verstevigt grip op roze trui
'Een hele goede dag voor mij vandaag'"Dit zijn lastige dagen", aldus de wielrenner uit Nuenen. "Je weet dat je vandaag vuurwerk kan verwachten. Ik wist dat het lastig zou gaan worden maar ik hield mijn concurrenten goed in de gaten. Het was een hele goede dag voor mij vandaag."
De kopman van LottoNL-Jumbo is blij met zijn riante voorsprong in het klassement. "Het is een goede uitgangspositie. Ik moest de hele dag voorin meedoen en dat is gelukt. Zolang ik de roze trui behoud ben ik tevreden. Die leiding sta ik voorlopig niet af. ''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.