'We zitten klem', NAC wil schoon schip maken, maar is afhankelijk van vertrek van spelers

25 mei 2016 om 00:00
nl
Na de verloren play-offs finale tegen Willem II, waar NAC promotie naar de eredivisie miste, was NAC-trainer Marinus Dijkhuizen duidelijk. De Bredase club moet de selectie flink saneren, want de spelersbegroting moet met 1,1 miljoen euro worden teruggebracht naar 1,5 miljoen euro. En dat zal niet meevallen, want veel spelerscontracten lopen gewoon door. "We zitten voorlopig klem', zegt Dijkhuizen over de ontstane situatie.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De doelstelling was duidelijk aan het begin van het seizoen, NAC moest binnen een jaar terugkeren op het hoogste plan. Met een technisch budget van 2,6 miljoen euro waren de financiële middelen uiteindelijk ook voorhanden. Maar het lukte niet, de Bredase club werd geen kampioen van de Jupiler League en liep via de play-offs ook promotie mis.
Snijden in spelersbudgetHet gevolg is dat NAC door verminderde inkomsten, bijvoorbeeld de telelvisiegelden, nu af moet van de dure huishouding. Probleem is dat de vaste lasten, zoals de huurprijs van het stadion, niet omlaag gaan. Dat betekent bezuinigen en dat kan eigenlijk alleen maar - wil het zoden aan de dijk zetten - door te snijden in het spelersbudget.
ZIE OOK: NAC sluit seizoen af met 0-12 overwinning op amateurs Boeimeer
'Het is lastig'NAC moet dus van (dure) spelers af en daar ligt het probleem. Veel spelers hebben een doorlopend contract en die kan de club dus niet zomaar lozen. "Het is lastig", beaamt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "We moeten het met minder doen, maar dat gaat niet makkelijk. Het klopt dat sommige spelers terug gaan in salaris en transfervrij mogen vertrekken. Maar dat moet dan wel gebeuren, ze kunnen ook besluiten om te blijven. Voorlopig zitten we klem."
De reden voor het saneren is niet alleen een financiële, sportief wil NAC ook verversen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.