Roosendaalse opgelicht door 37-jarige seriedater

25 mei 2016 om 02:08
nl
Een vrouw uit Roosendaal is het slachtoffer geworden van oplichting door een seriedater. Het Openbaar Ministerie heeft hiervoor een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats laten aanhouden. Zeker vier andere vrouwen zijn ook het slachtoffer geworden van de man.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De slachtoffers zijn afkomstig uit Roosendaal, Vlissingen, Leiden, Heerhugowaard en Heerlen. Ook in België zouden vrouwen zijn opgelicht. De vrouwen hadden de man onder meer via een datingsite ontmoet.
‘Man wist in zeer korte tijd vertrouwen te winnen’De man die in een aantal gevallen ook een valse naam gebruikte, zou in zeer korte tijd het vertrouwen van vrouwen hebben weten te winnen. Dit deed hij onder meer door te vertellen dat hij voor organisaties werkte die over het algemeen bekend staan als betrouwbaar.
Met verzonnen verhalen zou hij de vrouwen hebben bewogen tot het lenen van geld of het afsluiten van contracten op hun naam. Het gaat om duizenden euro’s.
‘Mogelijk meer slachtoffers’Het OM houdt er rekening mee dat er meer slachtoffers zijn. Mogelijk hebben deze al aangifte gedaan maar zijn die in verband met een valse naam van de verdachte nog niet gekoppeld. Misschien hebben zij nog geen aangifte gedaan. Wie mogelijk slachtoffer is kan zich melden bij de politie, die het onderzoek voortzet.
De voorlopige hechtenis van de verdachte is eerder deze maand met drie maanden verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!