KLM komt met buslijn van Eindhoven naar Schiphol - Omroep Brabant

KLM komt met buslijn van Eindhoven naar Schiphol

25 mei 2016 om 13:11
nl
Wie binnenkort een vliegticket boekt bij KLM kan gratis meerijden met een aparte buslijn van Eindhoven naar Schiphol. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Twee keer per dag zal er een KLM-bus rijden tussen Schiphol en Maastricht, met een tussenstop in Eindhoven. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten wel een ticket boeken met Maastricht of Eindhoven als vertrekpunt.
KLM start vanaf 9 juni met de buslijn voor passagiers uit Eindhoven en Maastricht. Vorig jaar opende KLM al een succesvolle busverbinding met Arnhem en Nijmegen.
KLM wil zichzelf 'nadrukkelijker profileren'Volgens topman Pieter Elbers past de uitbreiding naar Eindhoven en Maastricht in de plannen van KLM om zich ook op de Nederlandse markt nadrukkelijker te profileren.
Reizigers in de grensstreek kunnen de laatste jaren uit een steeds ruimer vluchtaanbod kiezen op luchthavens als Weeze en Düsseldorf. Daardoor is het marktaandeel van KLM met name in die provincies flink weggezakt.
Buitenlandse reizigersDaarnaast verwacht het bedrijf dat buitenlandse reizigers die Eindhoven of Maastricht willen bezoeken, van de busdienst gebruik zullen gaan maken. De Limburgse hoofdstad was in 2008 de laatste binnenlandse vliegbestemming die werd geschrapt, omdat zulke korte vluchten niet meer rendabel waren.
KLM bood overigens al in de jaren twintig van de vorige eeuw busvervoer aan van en naar Schiphol, omdat de luchthaven in die tijd slecht bereikbaar was met openbaar vervoer. Na de opening van de huidige spoorlijn naar Schiphol, eind jaren zeventig, raakte die busdienst geleidelijk uit de tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.