'Substantieel bedrag' om start-ups sneller te laten groeien in Eindhoven, Philips en ASML helpen mee

25 mei 2016 om 13:53
nl
Philips en ASML trekken de komende vijf jaar tijd en geld uit om startende technologiebedrijven op de kaart te zetten. De bedrijven vormen met enkele andere partijen in de regio Brabant de Eindhoven Startup Alliance.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De Eindhoven Startup Alliance wil de komende jaren tenminste twintig snelgroeiende hardwarebedrijven voortbrengen. Dit doen ze door HighTechXL te ondersteunen, een fonds dat zulke hardwarebedrijven al helpt met kennis en geld.    
Met het project is volgens een zegsvrouw een 'substantieel bedrag' gemoeid. Naast de financiële steun kunnen de start-ups profiteren van de kennis en het netwerk van de deelnemers aan de alliantie. Dit alles moet leiden tot honderden en zelfs duizenden extra banen.
Ruimte vrijgemaakt op High Tech CampusVoor starters met een goed idee wordt ruimte gemaakt op de High Tech Campus in Eindhoven. Vervolgens worden ze ondersteund om in een halfjaar te komen tot een product dat de markt op kan.  
Volgens topman Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML, dat zelf als start-up uit Philips is ontstaan, is het project een manier 'om iets terug te geven aan de gemeenschap'. Ook hoopt hij net als Philips te profiteren van de ideeën van de start-ups.  
Meer instanties betrokken bij initiatiefBehalve ASML en Philips zijn ook ABN Amro, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, EY en HVG, de gemeente Eindhoven, High Tech Campus Eindhoven en NTS-Group betrokken bij de Eindhoven Startup Alliance.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.