Raadslid Dongen krijgt dreigbrief, politie doet onderzoek

25 mei 2016 om 17:04
nl
Een raadslid van de gemeente Dongen heeft dinsdag aangifte gedaan vanwege een dreigbrief. In de brief staan verschillende scheldwoorden, zo zegt de politie tegen Omroep Brabant. De brief viel bij het raadslid op de mat, net nadat hij een gemeenteraadsvegadering had bijgewoond over de opvang van statushouders.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

De politie doet onderzoek naar de brief, omdat het versturen van een dergelijke brief 'strafbaar is'.
Raadslid op straat bejegendDe raadsleden van de gemeente Dongen zijn dinsdag al geïnformeerd over een heel ander voorval waarbij het raadslid betrokken was. Na de raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen zou het raadslid op de parkeerplaats benaderd en bejegend zijn.
Het raadslid heeft deze benadering als intimiderd ervaren. Waarschijnlijk, zo wordt gezegd, is het raadslid benaderd door iemand vanaf de publieke tribune die de vergadering heeft gevolgd.
Statushouders in een woonwijkDe gemeente Dongen onderzoekt of ze 90 tot 150 vluchtelingen met een verblijfsvergunning op kunnen vangen in het voormalige Broederhuis Glorieux. Dat staat middenin een woonwijk.
Om welk raadslid het gaat, is niet duidelijk. "Het betrokken raadslid wil niet met naam en toelichting naar buiten treden, dat respecteren we'', zegt burgemeester Marina Starmans.
'Dit raakt ons allemaal'Starmans: "We betreuren zeer wat er is gebeurd. We hopen dat het onderzoek van de politie snel duidelijkheid geeft over wie hier achter zit. Intimidatie hoort niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in Dongen. Dit raakt ons allemaal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.