Woudrichem en Drimmelen willen azc's, Biesbosch levert asielplan in

25 mei 2016 om 17:24
nl
De gemeente Woudrichem en de gemeente Drimmelen willen beiden een asielzoekerscentrum voor elk driehonderd asielzoekers. Dit staat in een plan dat woensdagmiddag naar de commissaris van de Koning is verstuurd. Doordat zij twee azc's willen openen, hoeven Moerdijk, Geertruidenberg, Aalburg en Werkendam geen asielzoekers op te vangen. Met het plan van de regio De Biesbosch, heeft de commissaris bijna alle asielplannen binnen.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

In Brabant moet dit jaar nog plek worden gevonden voor ruim 7200 asielzoekers. Om deze plekken te creëren, kreeg iedere gemeente een zogenaamde 'taakstelling' van de commissaris.
Meer opvangen dan nodigDe regio De Biesbosch moest volgens dit plan 551 asielzoekers opvangen. Met de twee azc's die in Drimmelen en Woudrichem moeten komen, zit de regio daar ruim boven.
Waar de azc's moeten komen, is nog onbekend.
Bijna alle plannen bekendMet het plan van De Biesbosch, zijn bijna alle asielplannen binnen bij de commissaris van de Koning. De regio rondom Breda laat echter nog op zich wachten.
Donderdagochtend presenteren de gemeentes rondom Bernheze hun definitieve plannen over de opvang van asielzoekers. In een eerder plan stonden nog geen concrete toezeggingen over toekomstige azc's.
Waar in mijn regio?Wil je weten of jouw regio al een plan heeft opgestuurd naar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de commissaris van de Koning? En wil je weten waar asielzoekers volgens dat plan dan moeten komen? Hieronder een overzicht.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/573b1847bed18]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.