'Pannenkoek' Benaouf A. dreigt met bloederige represailles aan adres rivaal

25 mei 2016 om 18:30
nl
Eindhovenaar Benaouf A., spil in de Amsterdamse onderwereldoorloog, heeft woensdag in de rechtbank in Amsterdam zijn dreigementen aan het adres van zijn rivaal Anouar B. herhaald. Benaouf A. dreigde de familie van zijn rivaal volgens Het Parool ‘uit te roeien’ als zijn familie iets zou overkomen. Dit zal volgens de Eindhovenaar gebeuren op een manier die de recente onthoofding in Amsterdam zal doen verbleken.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Hij verwijst met dit dreigement naar de onthoofding van de 23-jarige Nabil Amzieb. Zijn hoofd werd in maart op de stoep voor een waterpijpcafé in de hoofdstad gevonden.
De Eindhovenaar getuigde dinsdag in hoger beroep tegen de twee mannen die eerder door de rechter werden veroordeeld tot levenslang voor de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Een liquidatie drie jaar geleden waarbij Benaouf A. als belangrijkste doelwit aan de dood ontsnapte.
Doorzeefd door kogelregenBij de schietpartij werden twee Marokkaanse criminelen uit Amsterdam, Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21), doorzeefd door een kogelregen, afgeschoten met Kalashnikovs vanuit een auto.
Volgens Het Parool reageerde Anouar B. op het dreigement van de Eindhovenaar met de woorden ‘Hij loopt me gewoon hier te bedreigen. Ik ken die pannenkoek niet eens!’.  Waarop Benaouf A. antwoordde ‘ik laat je zien wie hier een pannenkoek is’.
Vast voor 'Hotelmoord'Momenteel zit Benaouf A. een straf uit van twaalf jaar cel voor medeplichtigheid aan de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh. Deze spraakmakende liquidatie werd op 18 oktober 2012 uitgevoerd voor een hotel in Antwerpen.
Ruim twee maanden na deze moord vond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt de dubbele liquidatie plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.