Video

Steven Kruijswijk blijft aan leiding in Giro: 'Ik verwacht dat ik hem zondag kan feliciteren'

25 mei 2016 om 19:13 • Aangepast 21 november 2020 om 10:08
nl
Steven Kruijswijk kende woensdag een rustige dag in de Giro. Zijn leidende positie kwam geen moment in gevaar. Hij heeft nog altijd drie minuten voorsprong op de Colombiaan Esteban Chaves. De eindzege komt daarmee steeds dichterbij voor de Brabander.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Er staan nog vier etappes op de rol in de Giro. De laatste rit, komende zondag, is een feestrit. Kruijswijk moet dus nog drie dagen zien te overleven in Italië. Drie kenners vroegen we woensdag naar de kansen van de Nuenenaar.
LEES OOK: Steven Kruijswijk koerst af op eindzege in de Giro, waar kan het nog misgaan?
'Alles moet meezitten'Johan van der Velde uit Rijsbergen is verrast over de goede prestaties van zijn provinciegenoot. "Ik wist wel wat Kruijswijk kon. Maar alles moet ook gewoon op z’n plek vallen. Je moet gewoon in topconditie zijn, geen pech hebben, niet ziek worden en geen slechte dagen hebben."
Van der Velde won zelf driemaal het puntenklassement in de Giro en legde ook beslag op drie ritzeges. "Steven is een echte ronderenner. Hij wordt beter en sterker tijdens een ronde. Dat laat hij ook tijdens deze Giro zien. Hij staat er gewoon goed voor."

Wachten op privacy instellingen...

'Puntje van mijn stoel'Lars Boom uit Vlijmen, een voormalig ploeggenoot van Kruijswijk, is enthousiast over de prestaties van de renner van Team LottoNL-Jumbo. "Ik kijk iedere dag met plezier naar Steven. Het is heel bijzonder en mooi om hem te zien. Ik zit iedere dag op het puntje van mijn stoel."
Boom vervolgt: "Soms trainen Steven en ik samen. Ik ben blij voor hem dat hij nu in het roze rijdt. Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Maar ik hoop dat ik zondag mijn felicitaties aan hem over kan brengen. Volgens mij moet dat ook mogelijk zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Breukink had geld op anderen gezet Erik Breukink, oud-wielrenner, was in 1987 én 1988 dichtbij de eindoverwinning in de Giro. "We dachten dat Tom Dumoulin, Bauke Mollema of misschien wel Robert Gesink een grote ronde zouden winnen, maar het lijkt er nu op dat Kruijswijk het gaat doen."
Breukink: "Ik ben wel verrast over de manier waarop hij rijdt en over zijn enorme voorsprong. Hij zit in een riante positie. Dat had niemand vooraf kunnen voorspellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.