'Ja, ik kan echt emotioneel worden als ik het over de Cape Epic heb'

26 mei 2016 om 16:36 • Aangepast 21 november 2020 om 10:08
nl
Erno van Dongen uit het dorp Zeeland heeft een speciale tatoeage. Op zijn borst staat een amabubesi. Iedereen die drie keer de Cape Epic uitrijdt, kan zo'n tatoeage laten zetten.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Amabubesi staat voor leeuwenhart. "Ik ben enorm trots op mijn tatoeage", aldus de Brabander. "Als je zo vaak de Cape Epic uitrijdt, moet je ook echt een leeuwenhart hebben."
De Cape Epic is de zwaarste mountainbikewedstrijd van de wereld. Van Dongen, in het dagelijks leven ondernemer, heeft de wedstrijd inmiddels tien keer voltooid. Hij zou er dus nog twee tatoeages bij mogen zetten.
'Ieder jaar wil ik stoppen'Van Dongen kan zich geen leven zonder de mountainbikewedstrijd voorstellen. "Het is een manier van leven. Ieder jaar zeg ik dat ik voor de laatste keer ga deelnemen, maar daar kom ik toch steeds weer van terug. De Cape Epic is ontzettend afzien, maar je kunt er ook ongelooflijk van genieten."
Hij vervolgt: "Ja, ik kan emotioneel worden als ik het over de Cape Epic (die in Zuid-Afrika wordt verreden, red.) heb. Het is zo magisch om die wedstrijd te rijden. Dat is haast niet aan anderen uit te leggen. Je moet zelf een keer meedoen om het gevoel te kennen."

Wachten op privacy instellingen...

Verslaggever Job van der Zon volgde de Brabantse deelnemers tijdens de Cape Epic, die eerder dit jaar werd verreden. Zijn verslag is vanaf vrijdagavond te zien op Omroep Brabant TV. Het programma wordt tot zaterdagavond ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.