Den Bosch krijgt op z’n donder van het Openbaar Ministerie voor 'criminele campagne'

25 mei 2016 om 21:42
nl
Een ludiek bedoelde campagne bedoeld om Bosschenaren beter afval te laten scheiden is uitgelopen op flinke aanvaring tussen het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Bosch. "We hebben dringend het advies gegeven om deze campagne te staken", zegt Elianne Mastwijk van het Openbaar Ministerie. Het gaat om posters waar letterlijk heel Den Bosch mee vol was geplakt, posters en billboards met de tekst 'In de gemeente Den Bosch zitten er 49 onterecht in de bak'.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

'Philip S., zit onterecht in de bak', is zo'n opvallende tekst die het Openbaar Ministerie in Den Bosch niet lekker zat, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Den Bosch. "Ook teksten als 'Protesteer mee' en 'Uit de Kruiskamp zitten er negen onterecht in de bak', konden niet rekenen op enige sympathie. Anders gezegd: ze waren not amused."
Alles is fake, maar wel ludiek De campagne, bijbehorende website, Facebookpagina en zelfs een fake-demonstratie bij het NS-station voor vrijlating van Philip S, is een inmiddels in de kiem gesmoorde campagne van het afvalstoffenbedrijf Den Bosch. De verklaring: Philip S., die onterecht in de bak zit, is een staafmixer van Philips die in de verkeerde afvalbak terecht is gekomen.
Het Openbaar Ministerie heeft de gemeente Den Bosch vriendelijk doch enigszins dwingend gevraagd om te stoppen met deze onzin. "Deze campagne kan mogelijk tot onrust leiden en de indruk wekken dat het ergens anders over gaat", aldus OM-woordvoerster Elianne Mastwijk.
Wil de echte Philip S. even opstaan?Volgens onbevestigde informatie zou er zelfs een echte Philip S. zijn, die echt in de bak zit. Zijn advocaat zou woedend zijn over de actie en verhaal hebben gehaald bij het Openbaar Ministerie.
Op de Facebookpagina van Onterecht in de Bak staat inmiddels te lezen dat de beheerder de website wegens bijzondere omstandigheden offline heeft moeten halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.