Bredanaar (27) biecht doodschieten Brian Cumma (38) in Dordrecht op, ‘maar van moord is geen sprake’

26 mei 2016 om 01:18
nl
De Bredase hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij in Dordrecht heeft bij de recherche bekend dat hij op Hemelvaartsdag Brian Cumma (38) heeft doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord, maar schutter Terry C. ontkent in alle toonaarden. Hij zou uit noodweer hebben gehandeld, zegt zijn advocaat Menno Buntsma. “Mijn cliënt schoot in de verdediging, dus van moord of een professionele liquidatie is geen sprake.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De dodelijke schietpartij in Dordrecht leidde tot een enorme klopjacht op Terry C. en andere verdachten in Brabant. In totaal werden tien personen opgepakt. Acht van hen zijn weer op vrije voeten.
'Hij schoot in de verdediging'Volgens raadsman Buntsma had Terry C. nooit de intentie om Cumma van het leven beroven. Hij zou zich rot hebben geschrokken toen de Dordtenaar met zijn auto pal naast C. kwam staan en opeens een machinegeweer tevoorschijn haalde. Het wapen deed het echter niet, waarop C. kans zag uit te stappen en het pistool uit diens handen te grissen.
Na een worsteling op straat zou Terry C. zelf een wapen hebben gepakt en de Dordtenaar met meerdere kogels om het leven hebben gebracht. Daarmee is vermoedelijk een liquidatie voorkomen, zegt Buntsma. “Mijn cliënt schoot in de verdediging en heeft daarmee zijn leven en mogelijk die van zijn vriendin gered”, licht de raadsman toe. Inmiddels heeft de vriendin van C. een verklaring afgelegd bij de politie.
ZIE OOK: Trauma voor Armeens gezin na moord in Dordrecht, advocaat eist vergoeding
Verloren kentekenplaatBuntsma wil overigens naar eigen zeggen ‘iets rechtzetten’. “Er is gemeld dat een verloren kentekenplaat van mijn cliënt de politie naar Brabant heeft gebracht. Dat klopt niet. Het gezin in Raamsdonksveer heeft niets met deze kentekenplaat te maken.” Op dat laatste wil het Openbaar Ministerie niet ingaan. “We doen lopende het onderzoek verder geen mededelingen over deze zaak.”
Terry C. blijft in elk geval de komende drie maanden vastzitten. De rechter vindt dat er voldoende bewijs tegen hem is verzameld. Ook een 30-jarige man uit Raamsdonksveer blijft langer in de cel. Hij wordt verdacht van het overdragen van wapens.[YouTube:body:https://youtu.be/6p9TtkfY_Fg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.