Boer op trekker rijdt bewust meerdere malen over koe heen, arts laat dier inslapen

26 mei 2016 om 07:00
nl
Een boer is woensdagmiddag meerdere malen met zijn trekker over een koe heen gereden in Lepelstraat. Hij deed dit bewust. Ook zou de landbouwer het dier meerdere malen tegen de kop getrapt hebben. De 45-jarige boer is opgepakt en wordt donderdag verhoord.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Een omstander zag hoe de boer meerdere malen over de koe heen reed en heeft dit vastgelegd op video. De koe lag op een weiland naast een stal. Rond tien voor halfvier ontving de politie een melding van de bizarre dierenmishandeling.
Aangehouden na bekijken filmpjeVervolgens is de politie een kijkje gaan nemen. Ook het videomateriaal is bestudeerd. Aan de hand daarvan is de 45-jarige boer, na overleg met de officier van justitie, woensdagavond om kwart over zes opgepakt.
De politie gaat verder niet op de details in. De opgepakte boer zal zeker een nacht in de cel blijven. Het beeldmateriaal zal uitgebreid worden bestudeerd.
Veel vraagtekensWaarom de boer over de koe heen reed, is nog niet duidelijk. Dit wordt onderzocht. De zwaargewonde koe is door een dierenarts geëuthanaseerd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.