Steven Kruijswijk geen moment in gevaar: weer stap dichter bij eindzege Ronde van Italië

26 mei 2016 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 10:07
nl
Steven Kruijswijk is weer een stap dichter bij de eindzege in de Ronde van Italië. De wielrenenr van LottoNL-Jumbo zag donderdag in de achttiende etappe niemand van zijn concurrenten dichterbij komen. De rit werd gewonnen door de Italiaan Matteo Trentin van Etixx-QuickStep.
Profielfoto van Post Paul, Bert van Doorn
Geschreven door
Post Paul, Bert van Doorn

Kruijswijk finishte in een groep met alle klassementsrenners op ruime afstand van Trentin en ook nog ver na een aantal andere renners die voorop bleven uit een vroege kopgroep.
ZIE OOK: Schermen in wielergek Nuenen, Den Bosch en Geldrop vanwege finish Steven Kruijswijk in Giro d'Italia
Kruijswijk, die opnieuw een sterke indruk maakte, begint vrijdag aan de eerste van twee zware bergetappes met een voorsprong van drie minuten op de Colombiaan Esteban Chaves. De Spanjaard Alejandri Valverde is derde op 3.23. De Giro eindigt zondag in Turijn.
ZIE OOK: Steven Kruijswijk koerst af op eindzege in de Giro, waar kan het nog misgaan?
Alles onder controle    Kruijswijk had met zijn ploeggenoten de rit volledig onder controle. In de finale had hij eerst Bram Tankink voor zich rijden, in de klim van de Pramartino bepaalde de Italiaan Enrico Battaglin het tempo.
"Enrico was nog beter dan ik had verwacht. Ik zat in zijn wiel en er is nooit iemand ons gepasseerd", keek Kruijswijk bij de NOS terug op een staaltje machtsvertoon van de Nederlandse ploeg.
'Rit die me beter ligt'In de laatste kilometers, met nog het lastige klimmetje van de San Maurizio, moest de wielrenner uit Nuenen het alleen doen. "Ik zag alleen Valverde even voorbij komen bovenop de top. Hij probeerde me onder druk te zetten, maar ik kon makkelijk volgen."
Vrijdag wacht een zware bergrit met onder meer de hoogste bergtop uit deze ronde, de Colle Dell'Agnello op 2744 meter, en een aankomst bergop in Risoul. "Het is een rit die me beter ligt. Met een finish bergop kom ik beter tot mijn recht", klonk het zelfverzekerd.  [tweet:body:https://twitter.com/NOSwielrennen/status/735850485777735680]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.