Mariabeeld uit Etten-Leurse kapel vernield, 'het is een groot verlies voor 't Kapelleke' - Omroep Brabant

Mariabeeld uit Etten-Leurse kapel vernield, 'het is een groot verlies voor 't Kapelleke'

26 mei 2016 om 12:57
nl
Het mooie 1,5 meter hoge beeld van Maria wat in 't Kappeleke in Etten-Leur prijkte is vervangen door een kleiner en bescheidener exemplaar. Het oorspronkelijke beeld werd in de nacht van maandag op dinsdag uit de kapel geroofd en een paar honderd meter verder op straat kapot gegooid. Het gipsen beeld lag in duizend stukjes. "De mensen die dit gedaan hebbben geen respect voor andermans spullen", zegt Toon van Batenburg. Hij doet het onderhoud van 't Kapelleke, maar kan het Mariabeeld echt niet meer maken.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"De mensen die dit gedaan hebbben, hebben geen respect voor andermans spullen", zegt Toon van Batenburg. Hij doet het onderhoud van 't Kapelleke, maar kan het Mariabeeld echt niet meer maken.
Corrie van Gool, beheerder van 't Kapelleke trof een puinhoop aan in de kapel, de plek waar het beeld stond was leeg. "Het was een akelig gezicht", zegt ze. "De deur was geforceerd en er waren rozenkransen meegenomen. Het beeld werd daarna aan de andere kant van de markt gevonden."    
Groot gemis "Ik denk dat het gefrustreerde mensen waren, het is ziekelijk. Ze hebben niks met de wet van normen en waarden", zegt Van Batenburg over de mensen die dit gedaan hebben. "Vooral voor mensen die hier regelmatig een kaarsje aan komen steken is het een groot gemis."
De Maria kapel wordt in Etten-Leur 't Kapelleke genoemd. Het is er een fenomeen, iedereen kent de kapel op de markt.
Er komt een mooie beeld terug"We gaan kijken of er in de kerk misschien een mooi beeld staat wat hier heen kan, of we zoeken het ergens anders, maar er komt weer een mooi groot beeld terug", zegt Van Batenburg. Tot die tijd zal er in 't Kapelleke een kleiner beeld staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.