Vrienden halen geld op voor afgebrand fitnesscentrum in Moergestel: ‘We voelden ons zo machteloos’

26 mei 2016 om 13:44
nl
Een groepje vrienden en de sporters van fitnesscentrum Il Cuore in Moergestel slaan de handen ineen. Twee weken geleden ging het fitnesscentrum verloren bij een grote brand in sporthal Stokeind. Met een crowdfundingcampagne willen leden en vrienden bijdragen aan het geplande herstel van Il Cuore.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Sinds woensdag staat de crowdfundingcampagne ‘Vrienden van Il Cuore’ online. Een van de initiatiefnemers is Glenn Middelhof. Zelf sportte hij niet in het fitnesscentrum van Il Cuore, maar hij kent de eigenaresse goed.
“Ik en een paar vrienden voelden ons zo machteloos. We wisten niet goed wat we konden doen om te helpen. We dachten uiteindelijk: de beste manier is om zoveel mogelijk geld op te halen”, zegt Middelhof.
[YouTube:body:https://youtu.be/HIO1DXhggz4]100.000 euro als doelHet doel is om in ‘ongeveer twee maanden’ 100.000 euro op te halen. Er is een website, er is een Facebook-pagina, maar het is volgens Middelhof ook de bedoeling feesten en sponsorlopen te organiseren. "Alles om zoveel mogelijk geld binnen te halen."
Er kan op verschillende manieren worden gedoneerd. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen het fitness- en spinninggedeelte. “Om te zien hoe of wat kunnen mensen het beste op de website kijken, daar staat alles uitgelegd”, verklaart initiatiefnemer Middelhof.
Brand sporthalDe schade na de brand in de sporthal in Moergestel is groot. Het gebouw, dat voor een groot deel bestond uit de accommodatie van Il Cuore, moest als verloren worden beschouwd. De rookpluimen waren tijdens de brand urenlang in de wijde omgeving te zien.
Leden van het fitnesscentrum worden op dit moment opgevangen in een pand elders in Moergestel. Il Cuore heeft als doelstelling om binnen het jaar terug te keren op de oorspronkelijke locatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.