Tien jaar cel voor doodslag op Tilburgse Rachel Brito Abelenda

26 mei 2016 om 15:08 • Aangepast 21 november 2020 om 10:06
nl
Een 23-jarige man moet tien jaar de cel in voor doodslag op de 20-jarige Rachel Brito Abelenda in Tilburg. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. Justitie had twaalf jaar cel geëist.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het slachtoffer werd in september 2013 levenloos gevonden in een auto op de Stokhasseltlaan.
Afdruk gezicht in broekDe man van Iraakse afkomst, zou zijn vriendin hebben laten verstikken met een broek. Op het kledingstuk vonden deskundigen een afdruk van het gezicht van Rachel en lichaamssporen van de vriend.
Kort voor haar dood zat de vriend nog met haar in de auto, maar vluchtte. Hij werd enkele maanden later in Zwitserland aangehouden.
NFITijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, werd in een reeks door het NFI geconstrueerde beelden duidelijk gemaakt hoe haar het ademen is belet.
Het motief zou liggen in relatieproblemen. De twee hadden langere tijd problemen en het slachtoffer wilde mogelijk de relatie beëindigen. Volgens de rechter zou de verdachte zich 'gekrenkt' hebben gevoeld door Rachel. De vrouw zou meerdere abortussen hebben gepleegd. De verdachte en zijn advocaat waren donderdag niet bij de uitspraak aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Zie ook:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.