Hij is vijf jaar en jongste Brabantse deelnemer aan Alpe d'HuZes

26 mei 2016 om 15:44
nl
Met zijn 5 jaar is Daan Verduijn uit Dongen volgende week donderdag de jongste Brabantse deelnemer aan Alpe d’HuZes. Hij gaat 2 juni fietsend de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Daan – die op basisschool De Biezenkring in Dongen zit – gaat in een aanhangfiets met zijn moeder Carla de zware klim aan van 13,8 kilometer, 21 bochten en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent.
Profielfoto van Parren Deborah
Geschreven door
Parren Deborah

Officieel mogen kinderen pas vanaf 7 jaar deelnemen, maar Daan heeft van de organisatie dit jaar speciale toestemming gekregen. Overigens is Daan niet de enige 5-jarige in het deelnemersveld. Ook de 5-jarige Noa van Dijk uit Hardenberg doet mee.
VastbeslotenMaar als het aan Daan zelf had gelegen, had hij al eerder willen deelnemen. “Daan is heel enthousiast en heeft de afgelopen drie maanden flink met ons meegetraind”, aldus zijn moeder Carla, die met Daan deel uit maakt van het team Alpe d’HuBrabo’s uit Dongen.
Volgende week donderdag gaat Carla om halfvijf van start voor de eerste van haar minimaal twee beklimmingen. Bij de tweede keer haakt Daan aan voor de zware klim. “Daan is heel vastbesloten om zijn klim voor het goede doel te voltooien.”
Schijntje“Wij beschouwen deze beklimming als een schijntje ten opzichte van de inspanningen die mensen met kanker moeten leveren in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte”, aldus Carla Verduijn.
“Mijn petekind heeft leukemie gehad, maar is daar gelukkig van genezen. Maar daarnaast heb ik ook wel diverse mensen in mijn omgeving aan kanker verloren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.