Bondscoach Danny Blind ziet Vincent Janssen graag nog in eredivisie

26 mei 2016 om 16:53
nl
Danny Blind ziet Vincent Janssen graag nog een jaar in de eredivisie voetballen. "Ik denk dat het belangrijk is dat hij veel blijft spelen", zegt de bondscoach van het Nederlands elftal donderdag over de topscorer van AZ.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Dan zou het goed zijn als hij bij een club uit de traditionele top drie gaat voetballen. Ik heb daar niet met hem over gesproken. Maar volgens mij is het beter om eerst naar een Nederlandse topclub te gaan en over twee of drie jaar naar het buitenland."
Veel aandacht voor Vincent JanssenJanssen verruilde vorig jaar Almere City FC voor AZ, waarvoor hij in de competitie maar liefst 27 keer scoorde. Hij heeft de aandacht getrokken van veel buitenlandse clubs na zijn doelpunt en assist in het laatste oefenduel van Oranje met Engeland (2-1).
ZIE OOK: Doelpuntenmachine Vincent Janssen staat in de belangstelling van liefst tien clubs
De 21-jarige topscorer van de eredivisie krijgt bij de nationale voetbalploeg voorlopig de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie. Janssen start vrijdag tegen Ierland vermoedelijk opnieuw in de basis.  
Janssen blijft maar verbazen bij OranjeDe laatste training van Oranje voor het oefenduel met Ierland is even bezig als Vincent Janssen de bal snoeihard met zijn linkervoet via de onderkant van de lat het doel in jaagt. Even later herhaalt hij dat kunstje met zijn andere been. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze spits vorig jaar nog bij Almere City speelde.
Van de nummer tien van de eerste divisie naar een basisplaats in het centrum van de aanval bij het Nederlands elftal. "Het is zo snel gegaan", erkent de 21-jarige zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen. "Maar dat kan dus gewoon in het voetbal.''
Eerste keus van Blind?Fysiek sterk, niet te beroerd om hard te werken, tweebenig en gezegend met een verwoestend schot. Na zijn eerste basisplaats in de vorige interland tegen Engeland lijkt Janssen op basis van de training van donderdag ook tegen Ierland de eerste keus van Danny Blind bij Oranje. "Dat zou kunnen", lacht de geblokte aanvaller.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.