Eindhoven wil meer topsportevenementen binnenhalen

26 mei 2016 om 17:06
nl
De komende jaren wil Eindhoven diverse sportevenementen binnenhalen. Dat blijkt uit een plan van aanpak dat donderdag werd gepresenteerd.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Eindhoven wil een vaste plek krijgen op de evenementenkalender van de nationale en internationale sportbonden. Met dat doel wordt de komende periode gewerkt aan een strategische sportagenda.
Vooruitlopend daarop ging de gemeente een samenwerkingsverband aan met KNZB en provincie voor topevenementen op het gebied van zwemmen. Ook in het hockey zijn al verregaande stappen gezet om internationale evenementen naar Eindhoven te halen.
Robert van den Hoogenband aangetrokkenDe gemeente Eindhoven en de provincie investeren elk 3,5 ton om de topevenementen binnen te halen, meldt het Eindhovens Dagblad. Bij het bedrijfsleven moeten tonnen worden binnengesleept. De gemeente trok onlangs samen met Eindhoven247 en de Provincie een ‘event manager’ aan.
Dat is Robert van den Hoogenband geworden, de voormalige waterpoloër van PSV en broer van voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband.  
‘Niet ten koste van de breedtesport’De nieuwe gestructureerde aanpak werd donderdagmiddag gepresenteerd door wethouder Staf Depla, voorzitter Simon van den Boomen van hockeyclub Oranje Zwart, directeur Jan Kossen van zwembond KNZB en Dave van den Berg van Dynamo.
Volgens Depla zullen de uitgaven niet ten koste gaan van de breedtesport. "Het geld komt uit het evenementenpotje dat gevuld wordt door de toeristenbelasting die bezoekers betalen. En het brengt meer op dan het kost", legt hij uit aan het ED.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.