Raadslid Rob Huijben (23) kreeg twee dreigbrieven: 'Ik ben ontdaan en geschokt'

26 mei 2016 om 18:40
nl
Raadslid Rob Huijben (23) van het CDA heeft deze week twee dreigbrieven ontvangen en is op een intimiderende manier bejegend na een extra raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen. Woensdagavond kwam naar buiten dat een raadslid aangifte had gedaan van de bedreigingen, maar het was niet duidelijk om welk raadslid het ging. Huijben: "Vandaag heb ik besloten om toch naar buiten te treden. Hiermee wil ik een einde maken aan alle speculaties."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Huijben geeft aan dat deze week, die begon met de extra raadsvergadering over de komst van vluchtelingen met een verblijfsvergunning, voor hem erg hectisch was. "Een week met veel spanning en emotie."
Het raadslid werd na de vergadering op de parkeerplaats intimiderend aangesproken, vermoedelijk door iemand die de vergadering op de publieke tribune had gevolgd.
LEES OOK: Raadslid Dongen krijgt dreigbrief, politie doet onderzoek
Niet langer anoniem"Aanvankelijk heb ik ervoor gekozen om anoniem te blijven. De politie heeft mij dit ook geadviseerd, in het belang van het onderzoek." Toch deed Huijben donderdagmiddag zijn verhaal. "Hiermee kan ik vasthouden aan mijn principe om met de mensen om mij heen open en eerlijk te communiceren."
Twee dreigbrievenEerder vertelde de politie aan Omroep Brabant dat er één dreigbrief onderzocht wordt. Huijben vertelt nu dat hij thuis, na de raadsvergadering, twee brieven heeft ontvangen. "Ik heb inmiddels aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging. Ik ben ontdaan en geschokt dat dit in ons Dongen gebeurt."
Burgemeester Marina Starmans vindt het goed dat Huijben niet langer zwijgt. "Hiermee komt er duidelijkheid en hopelijk meer rust. We hopen dat het onderzoek van de politie snel resultaat heeft. Rob is zeer ontdaan over wat er is gebeurd." Over de inhoud van de brieven doet de burgemeester zoalng het onderzoek loopt geen mededeling. Of de bedreiger op de parkeerplaats ook de brieven heeft gestuurd is niet duidelijk.
'Dit hoort niet'Starmans gaf eerder aan dat het haar en haar collega's raakt wat er is voorgevallen."Ik kan het niet genoeg benadrukken: intimidatie en bedreiging horen niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in Dongen."
Huijben werd volgens BN DeStem in een ander verband al eerder bedreigd. Dat gebeurde in mei 2013 tijdens een wedstrijd tussen de dames van NEO'25 uit Sprang-Capelle en Hilvaria uit Hilvarenbeek. Tijdens de rust kwam een man in zijn kleedkamer en bedreigde Huijben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.