Witwasverdachte Klaas Otto (48) werkt voor Rachel Hazes als persoonlijk begeleider

27 mei 2016 om 01:31
nl
Klaas Otto (48) zit na zijn vertrek bij motorclub No Surrender niet bepaald stil. Naast zijn werkzaamheden als cliëntenwerver voor een Amsterdams advocatenkantoor, werkt de Bergenaar als persoonlijk begeleider voor Rachel Hazes, de weduwe van André Hazes. Dat zegt advocaat Jan Piet van Rossum, met wie Otto nauw samenwerkt, tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Amsterdamse advocaat nam Otto begin dit jaar aan als klantenwerver voor zijn advocatenbureau. Van Rossum is ondanks de beschuldigingen van witwassen niet van plan zijn samenwerking met de voormalig No Surrender-leider neer te leggen. "Klaas is onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen. Bovendien levert hij prima werk", licht de raadsman toe.
Otto zei eerder al dat hij een Bekende Nederlander begeleidde. Hij wilde toen niet zeggen om wie het ging. Dat blijkt nu dus de weduwe van André Hazes te zijn. Otto begeleidt Rachel hoogstpersoonlijk bij evenementen en concerten. Over de precieze werkzaamheden worden geen mededelingen gedaan.
ZIE OOK: ‘Spoorloze’ Klaas Otto ontkent witwaspraktijken na politie-inval: ‘Ik meld mij over anderhalve week’
Crimineel geldBegin dit jaar nam Otto afscheid van No Surrender en ging direct aan de slag bij het advocatenkantoor van Van Rossum. Later zou hij in contact zijn gekomen met Melvin Produkties bv, het productiebedrijf dat André Hazes naliet aan zijn vrouw Rachel.
De ex-baas van No Surrender wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren ‘aanzienlijke bedragen’ crimineel verdiend geld heeft uitgegeven. Hij herkent zich niet in die beschuldiging en ontkent ook verantwoordelijk te zijn voor witwassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!