Kunst en techniek komen samen langs route Kunst op de Dommel

26 mei 2016 om 17:00
nl
De Dommel lijkt een rustig kabbelend riviertje, maar als je het mixt met kunst en techniek, dan is het heel wat anders. Voor de Dutch Technology Week kun je deze week de route 'Kunst op de Dommel' afleggen en dan kom je van alles tegen.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Vanwege de Dutch Technology Week gaat de route onder meer langs de High Tech Campus en de Technische Universiteit. Op de High Tech Campus kun je een spel spelen. Plastic eendjes kun je via je de mobiele telefoon besturen over het water.
Kunstwerk van afvalDe Dommel gaat ook langs de TU/e en daar vind je het kunstwerk Watercreatures, bekend van de Bosch Parade. Dit kunstwerk is gemaakt van afval: "Het is aan de mensen hoe ze hier naar willen kijken", vertelt bedenker Rogier de Nijs. "Maar ik denk wel dat het goed aangeeft wat mensen precies allemaal weggooien." In het weekend worden er ook live performances gegeven en is het kunstwerk daardoor helemaal af, volgens De Nijs.
De stroom van het waterIn het Genneper Parken bij de Watermolen vind je een prachtig stukje natuur van Eindhoven. Aart Strootman heeft daar een bijzonder kunstwerk weggezet. Je kunt je oor ten luisteren leggen op een muziekinstallatie die gedreven wordt op de stroom van het water. Als je goed luistert dan hoor je het Nederlandse en Belgische volkslied door elkaar. Dit omdat de Dommel de landen met elkaar verbindt.
Op de route is nog veel meer te zien en te beleven. Kunst op de Dommel duurt nog tot en met 5 juni.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.