Snelle auto's aan de kant bij patsercontrole in Breda: tien auto's in beslag genomen

26 mei 2016 om 23:39 • Aangepast 21 november 2020 om 10:06
nl
De politie heeft donderdagavond een grote 'patsercontrole' gehouden in de Haven in Breda. Ook de Belastingdienst en douane werkten aan de controle mee. Passerende voertuigen werden door een team van in totaal zeventig man gecontroleerd.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Eerder op de dag was er ook een grote controle bij camping Fort Oranje in Rijsbergen.
Tien auto's in beslag genomenVooral de Belastingdienst haalde donderdag in Breda en Rijsbergen flink wat geld binnen. Tien bestuurders moesten hun auto inleveren, bijvoorbeeld omdat ze nog een grote belastingschuld open hadden staan. Verder werd er 11.500 euro aan openstaande schulden afgerekend en legde de Belastingdienst beslag op nog eens elf auto's.
De politie nam twee messen in beslag en bij drie mensen werd drugs gevonden. Verder inde de politie voor 1300 euro aan openstaande boetes, werden er 26 bekeuringen uitgedeeld (onder meer voor gladde banden en verlopen APK) en één persoon werd aangehouden omdat hij nog DNA moest afstaan.
Dure auto'sBij de patsercontrole werd er onder andere gecontroleerd op grote, dure voertuigen. De Belastingdienst en douane bekeken hoe de 'patsers' hun auto's konden betalen en of ze iets op hun kerfstok hadden. Zo werd er gegeken naar openstaande belastingschulden. Een auto werd in beslag genomen als de schuld te groot was.

Wachten op privacy instellingen...

Lelijk eendjeDe ene na de andere dikke bak met glanzende velgen werd gecontroleerd, maar soms zat er een 'lelijk eendje' tussen. Een wit bestelbusje werd weggesleept.
Een politieagent: "Deze meneer had een schuld van enkele duizenden euro's openstaan bij de Belastingdienst. Die kon hij niet ter plekke betalen. En dus wordt deze auto door de deurwaarders in beslag genomen. Als niet alsnog betaald wordt, wordt de auto verkocht om de belastingschuld mee te betalen."
Hoe komt iemand aan een dure auto?Waar betaalt iemand een dure auto van? Misschien heb je het zelf ook wel eens gedacht. Het zijn die chauffeurs met die dure auto's die deze donderdagavond op extra aandacht van de politie konden rekenen.
"Als je bijvoorbeeld een auto rijdt van 100.000 euro en je hebt geen inkomen, dan heb je iets uit te leggen. En heb je een goede reden, dan kun je weer doorrijden", aldus de agent.
Niet ongestoord in dure wagen rijdenOok werd er opgetreden tegen allerlei andere overtredingen, zoals het niet dragen van een gordel of helm. Via systemen controleerde de ambtenaren of bestuurders bij de politie bekend waren wegens openstaande boetes of bijvoorbeeld wegens eerdere overtredingen zoals rijden zonder rijbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Veel bekijksDe controle in het centrum van Breda trok een hoop bekijks. En opvallen, dat was precies de bedoeling.
"We willen aan de burgers laten zien wat we doen. Maar we willen ook een signaal afgeven naar mensen die strafbare feiten plegen en van de opbrengsten een auto kopen. Die moeten niet denken dat ze ongestoord door kunnen rijden", aldus de politie ten slotte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.