Philips en Tobroco winnen 'Oscar voor bedrijven', Máxima reikt 'm uit

26 mei 2016 om 23:02 • Aangepast 21 november 2020 om 10:06
nl
Philips en het Oisterwijkse Tobroco hebben de Koning Willem I Prijs gewonnen. Koningin Máxima reikte de 'Oscars van de Nederlandse bedrijven' donderdagavond uit in een oud Philips-gebouw op Strijp-S in Eindhoven. "Wij zijn heel erg trots", zei Toine Brock van Tobroco na afloop.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Philips won de prijs in de categorie Grootbedrijf. Bestuursvoorzitter Frans van Houten ontving de prijs uit handen van Koningin Máxima. "Eindhoven is voor ons heilige grond. Veel van onze uitvindingen komen uit Eindhoven. Dit is een erkenning voor het hele oeuvre waar Philips voor staat", zei Van Houten na afloop.
Blije BrockMachinefabrikant Tobroco uit Oisterwijk won in de categorie MKB. Eigenaar Toine Brock kon zijn geluk na afloop niet op. "We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen. Het was enorm spannend. We waren al sowieso blij dat we genomineerd waren, dat was al een prijs op zich", aldus Brock. Zijn bedrijf maakt onder meer loaders en verreikers voor de bouw en agrarische sector.
De duurzaamheidsprijs was voor het bedrijf Koppert Cress uit het Zuid-Hollandse Monster. In iedere categorie waren drie bedrijven genomineerd.

Wachten op privacy instellingen...

Prestigieuze prijsDe Koning Willem I Prijs is een prestigieuze prijs voor bedrijven die goed presteren. De uitreiking donderdagavond had als thema Creating the Future. Veel hoogwaardigheidsbekleders woonden de uitreiking in het voormalige energiehuis van Philips op Strijp-S bij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.